Articole

8 Semne că Piscina Ta Trebuie Renovată

constructie piscine

Sau cum sa-ți dai seama că piscina sau spa-ul tău au nevoie de îmbunătățiri

Știi care sunt semnele pe care ți le dă piscina atunci când are nevoie de renovare? Uneori, acestea pot fi evidente, dar alteori, trebuie să fii atent la anumite detalii. Piscina îți arată anumite semne atunci când are nevoie de ajutor și atenție. Înainte de a solicita consultanță specializată, află care sunt cele opt semne că ai nevoie de ajutor din partea unei firme de construcții piscine.

1. Descuamarea sau decojirea tencuielii în cazul piscinelor din beton

Poate ati observat că tencuiala se desprinde de-a lungul treptelor sau în anumite locuri de pe podea. Acest lucru se întâmplă datorită unui tratament necorespunzător al apei. Dacă veți menține pH-ul scăzut pentru mult timp în apă, acesta va dizolva un compus de calciu solubil numit hidroxid de calciu. Adesea, acest lucru se întâmplă mai ales în situațiile în care aveți un dozator plutitor și acesta rămâne pentru mult timp blocat în aceeași poziție.

Primele semne vor apărea chiar acolo. Odată ce se întâmplă acest lucru, nu există o modalitate adecvată de a face reparații fără ajutor din partea unei firme specializate în construcția piscinelor din beton.

2. Petele de suprafață

Cuprul, calciul și sarea sunt principalii vinovați pentru petele de suprafață. Acestea decolorează piscina dându-i o tentă gri albăstruie. Specialiștii numesc aceste pete de suprafață, pete topice. O pată topică se va lipi de suprafața tencuielii la fel cum murdăria se lipește de un parbriz.

Puteți curăța o pată topică cu o soluție acidă, dar trebuie să efectuați această operațiune cu precauție. Dacă piscina este foarte pătată, poate fi necesar să-i refaceți suprafața.

3. Rugozitatea piscinelor din beton

La început, imediat după terminarea construcției piscinei din beton, pereții acesteia erau foarte netezi și lucioși. După o anumită perioadă, lucrurile s-au schimbat din cauza substanțelor chimice care în timp au afectat suprafața piscinei.

Chiar dacă veți goli piscina cu ajutorul pompei de filtrare a apei, spălarea cu acid și lustruirea pot fi o soluție temporară. Acest lucru poate fi aproape la fel de costisitor ca refacerea tencuielii, iar rezultatele sunt inconsistente.

4. Fisuri

În cazul construcției piscinelor din beton este posibil ca după o anumită perioadă să apară crăpături de suprafață. Dacă vă uitați de aproape, puteți observa fisuri care arată ca o pânză de păianjen. Ele pot fi descrise, de asemenea, ca fisuri de coajă de ou. Sunt o parte naturală a cimentului hidratat, dar devin mai vizibile atunci când piscinele sunt golite și lăsate la soare.

Cimentul din tencuială se dilată și se contractă odată cu schimbările de temperatură, iar rezultatul este mărirea micilor fisuri existente pe suprafața tencuielii piscinei. Din păcate, nu există nicio modalitate de a scăpa de aceste crăpături. Cea mai bună modalitate este să vă refaceți piscina pentru a elimina aceste răni de suprafață, apelând la o firmă specializată.

5. Decolorări ale linerului

Este posibil ca piscina ta să fi avut un finisaj frumos la început de culoare albastră sau gri, dar acum cu greu puteți observa culoarea inițială. Acest lucru se întâmplă în special la piscinele cu skimmer, în partea superioară- deasupra liniei apei, acolo unde razele soarelui decolorează linerul. De asemenea dacă tratați apa cu clor și nu respectați dozarea corectă, linerul poate fi afectat.

Nu există nicio modalitate de a o opri acest proces, sau de a revigora culoarea linerului, odata ce acesta s-a decolorat. Singura opține este să înlocuiți linerul si pentru acest lucru trebuie să apelați la o firmă de construcții piscine.

6. Fisuri structurale

Poate ati observat că în ultima perioadă este nevoie să completați mai des nivelul de apă. Acest lucru indică faptul că pe undeva exista o scurgere care trebuie identificată si reparată. Aceasta poate fi o fisură, sau chiar o problemă la instalația piscinei.

Dacă fisura este severă, poate fi necesar să reconstruiți porțiuni din piscină. Nu există nicio modalitate de a ști, decât dacă un profesionist inspectează piscina și face o evaluare. Și în acest caz este nevoie să aapelați la o firmă specializată în construcția de piscine.

7. Pete de rugină

Este posibil ca la început această problemă să fi început cu o mică pată de rugină de mărimea unui ban pe fundul piscinei. În timp, pata începe să crească. Aceast lucru poate fi cauzat de armătura sau de un fir de legătură în corpul piscinei care se oxidează.

Puteți tăia și acoperi aceste defecte cu tencuială pentru piscină, dar acea reparație va lăsa un petic vizibil pe podea sau pereti. În plus, dacă există prea multe dintre aceste pete de rugină, atunci poate fi necesară reparația suprafeței întregii piscine.

8. Desprinderea mozaicului sau a gresiei

O lucrare bună cu finisaj din mozaic sau gresie ar trebui să dureze peste 20 de ani, dar dacă este spălată prea des cu acid, atunci placile se vor desprinde și se vor disloca. De asemenea, chitul dintre placi poate să se deterioreze sau să iși schimbe culoarea.

Nu lăsați aceste probleme să afecteze aspectul și funcționarea piscinei voastre. Dacă aveți nevoie de ajutor sau doriți să căutați o firmă de construcție piscine, apelați la AS Piscine!

[products_tabs design=”simple” woodmart_css_id=”618f8de5c356b” title=”Produse care te-ar putea interesa”][products_tab pagination=”arrows” title=”Tratare Apă Piscină” taxonomies=”157″ columns=”6″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][products_tab pagination=”arrows” title=”Accesorii” taxonomies=”166″ columns=”6″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][products_tab pagination=”arrows” title=”Echipamente Piscină” taxonomies=”149″ columns=”6″ sale_countdown=”0″ stock_progress_bar=”0″ products_bordered_grid=”0″ lazy_loading=”no”][/products_tabs]