Articole

Din jurnalul unei piscine, sau cum îmi planific activitatea astfel încât apa să arate impecabil.

blog supercv six methods to avoid monday blues monday tuesday wednesday thursday friday 1

Luni- sedința la birou, marți- programarea la sală, miercuri iesirea în oraș cu prietenii, joi episodul nou din serialul preferat, vineri cumpăraturi la supermarket, sâmbată vizita la părinți, duminică ziua în care încerc să fac tot felul de treburi prin casă și uite așa… trece săptămâna.

Mă trezesc ca este luni iarași,  o iau de la capăt și în timp ce fug dimineața să nu intârzii la sedință, trec în grabă pe lângă piscină si imi dau seama că a mai trecut o săptămână si iar nu am reusit sa imi fac timp să o curăț! Offfff!

Mă enervez încă o dată… pentru că atunci când ne-am hotărât să investim in locul acesta de relaxare nu părea atât de complicat! Acum… fundul bazinului este plin de tot felul de depuneri, apa a început să prindă o culoare ciudată și cu o seară înainte am zărit o broscuță ce părea că se bucură mai mult ca mine de piscina din grădină.

M-am gândit că ar putea fi prințul din poveste și mai că l-aș fi sărutat dacă aveam certitudinea că in urma gestului meu disperat m-aș fi ales cu un super îngrijitor de piscine! Mi-am revenit repede, am zămbit, am plecat spre birou cu promisiunea solemnă ca în săptămâna ce vine imi fac timp și curăț piscina!

Evident ca este doar un scenariu 😊!

Dar intr-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin asemănător, sunt convinsă că v-ați aflat de multe ori într-o situație asemănătoare! Piscina, care ar trebui să fie oaza dumneavoastră de relaxare în sezonul acesta, se transformă într-o problemă suplimentară ce trebuie rezolvată.

Așadar, dacă aveți un pic de răbdare să parcurgeți articolul până la sfârșit, va promit o modalitate de programare a activităților dumneavoastră, astfel încât apa din piscină să nu mai constituie o problemă, nici măcar pe perioada celui mai capricios anotimp de vară.

Luați un pix și o foaie, sau pentru cei mai tineri ca mine dechideți telefonul si folosiți aplicația calendarului, planificați și apucați-vă de treaba! În niciun caz nu mai amânați! ACUM E MOMENTUL!

Începeți prin a nota ce anume trebuie să faceți si mai ales în care dintre zilele săptămânii o veți face.

Când fac? Ce anume fac? Cum fac?
Luni Pornesc pompa (sistemul de filtrare) De fapt nu doar o pornesc, o las să meargă minim 10-12 ore în fiecare zi! Haideți… asta este cel mai simplu!
Marti Curăt skimmerul si periez marginea bazinului Da… știu! Să folosiți peria pe toate laturile bazinului, pare mult! Dar dacă faceți acest lucru cu regularitate, mizeria nu are timp să se depună, ca atare veți termina foarte repede. Cât despre skimmer, goliți coșulețul de frunze sau alte impurități care se adună acolo! Nu durează mai mult de 5 minute! 😉
Miercuri Testez și tratez apa Testați apa cu ajutorul unei truse de analiză și corectați valorile. Sper că deja stiți ce substanțe să folosiți, că am tot scris articole pe tema asta! Dacă nu, aveți mai jos un tabel de care să vă folosiți!
Joi Aspir bazinul Cu aspirator automat sau manual – o dată pe săptămână. În cazul în care din cauza unei furtuni, sau a altor evenimente neprevăzute observați depuneri pe fundul bazinului, nu așteptați ziua de vineri. Folosiți aspiratorul imediat!
Vineri Curăt skimmerul si periez marginea bazinului Repet procedura de marti,  tocmai ca sa nu dureze mult, fac acest lucru cu regularitate, de cel putin 2 ori  pe saptamână.
Sâmbătă Testez și tratez apa Verific din nou parametrii apei și dacă apar modificări fac tratamentul corespunzător.
Duminică Plajă și relaxare la piscină Duminica- păi tot era ziua de odihnă! Mă relaxez și mă bucur de piscina mea super curată.

Dacă din cine știe ce motiv, ați uitat cum se face tratarea apei, aveți in link-ul următor un tabel! Atunci când cumpărați substanțe, instrucțiunile de utilizare TREBUIE să fie pe ambalaj! Tratare apă

Să il folosiți cu încredere, iar dacă substanțele vi s-au terminat, le puteți comanda aici: Substanțe pentru tratarea apei de la AS Piscine

Tips & Triks

  • Investiți într-o prelată solară Prelate de la AS Piscine, sau un acoperiș Sisteme de Acoperire de la AS Piscine.  În felul acesta economisiți și timp și bani, plus că veți câstiga, cu sigurață, căteva grade în plus în apă!
  • O dată pe lună faceți o clorurare șoc a bazinului.
  • Dacă mizeria cade pe fund atunci când periați bazinul , aspirați-o! Nu o lăsați acolo! Acest lucru nu a trebui să se întâmple, decât dacă marginea este foarte murdară.  
  • Implicați și ceilalți membrii ai familiei. Împărțiți sarcinile zilnice! Până la urmă nu este doar responsabilitatea dumneavoastră și nu sunteți singura persoană care se bucură de piscină!
  • Intodeauna va fi mai ușor să mențineți apa curată, decât să o tratați când deja arată foarte rau! Nu omiteți acest aspect! Este foarte important!

Planificarea prezentată mai sus este doar o propunere! Vă puteți crea propriul dumneavoastră program, în funcție de preferințe și de timpul disponibil.

Dar țineți cont că pentru a avea o apă curată, lucrurile descrise de mine sunt absolut obligatorii! Dacă respectați acești pași săptămânal, vă garantez că nu o să aveți probleme! Și oricum operațiunile pe care vi le-am explicat nu necesită mai mult de 20 de minute, maxim 30 – în ziua în care trebuie să folosiți aspiratorul!

Sa vă fie de folos! Dacă aveți intrebări sau vă putem fi de ajutor cu un sfat, nu ezitați să ne contactați! Până data viitoare, va urez ca de obicei: