Articole

Întreținerea piscinelor cu apă sărată

Baby in the swimmingpool

Ce trebuie să știți despre tratarea apei piscinei cu sare

Întreținerea piscinelor cu apă sărată este un subiect des întâlnit atunci când veți cântări beneficiile dintre o piscina cu apă sărată și una cu clor. Majoritatea persoanelor care iau în considerare o piscină cu apă sărată înțeleg că apa din acestă piscină este mai blândă pentru piele și ochi și mai bună pentru înotătorii cu alergii decât apa din piscinele cu clor. Rămâne însă de fiecare dată întrebarea legată de modul în care se realizează întreținerea apei sărate și care este procesul de tratare al apei cu sare. Pentru a întelege mai bine acest lucru venim în întampinarea ta cu solutii viabile pe termen lung, dar și cu profesionalismul de care ai nevoie.

Piscinele cu apă sărată nu sunt piscine fără clor

Una dintre cele mai greșite concepții despre aceste piscine este că nu conțin clor. În realitate, ele au clor în apă. Marea diferență dintre piscinele cu clor și piscinele cu apă sărată este modul în care acel clor ajunge în apă. Sistemul de filtrare cu apă sărată face ca întreținerea piscinei să fie diferită deoarece tratarea apei sărate este mai ușoară decât cea cu clor.

Ușor de întreținut, dar tot necesită întreținere

Cu tehnologia actuală a generatorului de clor, întreținerea piscinei cu apă sărată este de fapt destul de simplă. Cu toate acestea, o mentenanță la momentul potrivit va face diferența. Piscina cu apă sărată folosește un sistem cu celule umplut cu sare. Când apa trece printr-o celulă de sare, electroliza eliberează clorul din sare și menține piscina curată.

Acest proces de dezinfecție continuă, fără să fiți nevoiți să manipulați, depozitați sau adăugați substanțe chimice în apă, reprezintă unul dintre beneficiile piscinelor cu apă sărată. Producerea dezinfectantului direct în apa piscinei va ucide în mod continuu bacteriile, va neutraliza contaminanții și va încetini înmulțirea algelor.

Deși nu este un sistem de întreținere a piscinei permanent (deoarece va trebui să adăugați sare și să vă asigurați că sistemul de filtrare a apei sărate funcționează corect), un  sistem de igienizare a piscinei cu apă sărată necesită mult mai puțin efort pentru a menține calitatea apei decât sisteme tradiționale pe bază de clor.

Rutină de întreținere a piscinei cu apă sărată

Deci, dacă piscina  cu apă sărată are nevoie de întreținere, cum va arăta rutina de întreținere a ei? O mare parte din ceea ce va fi necesar pentru a menține un mediu de înot sănătos va depinde de o serie de variabile, inclusiv: utilizarea piscinei, cât de bine funcționează sistemul de filtrare și alți factori de mediu.

Elementele de bază pentru menținerea și tratarea apei sărate includ următorii pași. Va trebui să monitorizați nivelul de sare și să testați nivelul pH-ului apei din piscină. La fel ca la piscina cu apă cu clor, va trebui să testați nivelul de clor, alcalinitatea totală, duritatea și nivelul acidului cianuric. De asemenea, va trebui să urmăriți filtrul piscinei cu apă sărată pentru a vă asigura că funcționează corect. Și, în sfârșit, trebuie să curățați celula de sare. Dacă totul funcționează corect, în mod normal va trebui să adăugați sare o singură dată în timpul unui sezon și să vă asigurați că nivelul pH-ului este întotdeauna în parametrii corecți.

Acum că am prezentat argumentele pentru a deține o piscină cu apa sarată , așteptăm întrebările suplimentare legate de acest subiect. De fiecare dată vă vom oferi posibilitatea să  proiectați și să construiți în cel mai scurt timp posibil o piscină personalizată nevoilor voastre . Contactați-ne  pentru orice întrebare , dar și pentru a stabili o întalnire unde vom răspunde la orice întrebare legată de proiectul pe care îl aveți în vedere.