Articole

5 motive pentru care să vă achiziționați o prelată automată pentru piscina dumneavoastră.

img 1

Nu mai este un secret pentru nimeni că o prelata automată este cea mai bună modalitate de acoperire a piscinei. În timp ce toate celelalte modalități de acoperire au una sau maxim două funcționalități, prelata automată vă oferă mult mai mult. În plus, orice proprietar de piscină va obține odata cu achiziția, acea satisfacție pe care numai raportul calitate-preț o poate aduce 🙂 .

Așadar.. iată cele 5 motive, în ordine descrescătoare.

5. Estetică

Datorită tehnologiei avansate, prelatele moderne au un design menit să se potrivească oricărei forme de piscină.  În acest fel atunci când prelata va fi strânsă, prezența ei nu va fi sesizată. Nu vă faceți griji că imaginea piscinei dumneavoastră va fi obturată de mecanismul prelatei! Mai mult, datorită diversității materialelor si culorilor disponibile, puteti să alegeți ceva care satisfacă orice cerință estetică.

4.  Durabilitate

Asa cum vă spuneam, prelatele automate îmbină foarte bine raportul calitate-preț. Materialele din care sunt construite sunt de foarte bună calitate și extrem de durabile. Producătorii din domeniu au foarte mare încredere în aceste produse, astfel încât o să observați că vă vor oferi un termen de garanție extins.

3.  Ușurință la manevrare.

Spre deosebire de prelatele manuale- cu care veți pierde o grămadă de timp si mai ales energie atât la întins cât și la strâns- cele automate sunt exact contrariul. Vor face singure acest lucru, dumneavoastra actionându-le cu un simplu buton. Dacă detineți deja o prelată manuală stiți că au fost momente in care ați renunțat să o folosiți, tocmai datorită faptului că acest lucru implica un efort prea mare!

2. Economie

Economiile, vor fi un alt beneficiu major de care o să vă bucurați în cazul în care optați pentru  o prelată automată. Datorită prelatei, apa nu se va mai evapora atăt de repede, veți câștiga câteva grade în plus și de asemenea veți folosi mai puține substanțe pentru tratarea.

Când prelata este trasă se încetineste procesul de evaporare. Studiile au arătat că acesta este primul care determină pierderile de apă. O prelată de calitate poate stopa aproximativ 75% din pierderea de apă. Gandiți-va câta apă puteți economisi într-un an!

Apa evaporată trebuie înlocuită cu apă netratată și astfel veți consuma alte chimicale pentru tratarea ei. Reducând evaporarea, pe lângă economia de apă veți reduce și costurile pentru substanțele de tratare, așadar incă o modalitate de reducere a costurilor!

În cazul piscinelor încălzite, prin simpla folosire a prelatei, temeratura apei se va pastra o perioadă mai îndelungată. De aici și reducerea semnificativă a consumului de energie electrică.

Puteți să va imaginați care este diferența, printr-o comparație extrem de simplă:

Imaginați-vă că peste noapte dormiți dezveliți sau acoperiți cu o patură! E vreo diferență? 🙂

Așadar.. stimați proprietari, dacă luați în calcul toate aceste economii pe care le puteți face, noi vă garantăm că într-o perioadă scurtă de timp, costul prelatei va fi amortizat!

1. Siguranță

Siguranța este prima și cea mai importantă grijă pe care ar trebui să o aveți în cazul în care sunteți fericitul proprietar al unei piscine. Fie că este vorba despre copii, despre animalele de companie sau despre persoanele care nu stiu să înoate, cu un sistem de acoperire automat veți beneficia de o protecție sporită. Pentru că odată trasă, prelata va  forma o barieră de protecție semnificativă, în felul acesta accidentele nedorite fiind evitate.

Nu în ultimul rand, vă sfătuim ca atunci când achiziționați un sistem de acoperire automat pentru piscia dumneavoastră, să va asigurați ca producatorul respectă standardele de performantă în domeniu. Astfel, produsul dumneavoastra va trebui să aibă înscris pe ambalaj că deține certificatul ASTM F1346-91(2010).

Până la următorul articol, vă dorim momente de liniște și relaxare la piscină și mai ales vreme frumoasă, în cazul în care aceasta este descoperită! 🙂