Articole

Sfaturi utile atunci când hotărâți să vă construiți o piscină.

compass2

Mulți dintre dumneavoastra s-au gândit macar o dată la posibilitatea de a înota în propria piscină. Și probabil primul lucru pe care vă gândiți că trebuie să il luati în considerare cand faceți o astfel de alegere este BUGETUL ALOCAT.

Ei bine.. NU! În afară de fondurile necesare, va trebui să vă gandiți la o mulțime de alte detalii! Dar pentru asta suntem noi aici! Sa vă informăm si să vă îndrumăm! 🙂

Când alegeti o piscina trebuie să aveti în vedere urmatoarele criterii:

Bugetul alocat.

Bugetul este într-adevăr un criteriu foarte important în alegerea unei piscine. În funcție de banii de care dispuneți vă puteți gândi la dimensiunile piscinei, materialul de fabricație, finisajele si eventualele accesorii.

Forma și dimensiunile dorite ale piscinei.

În momentul de față, tehnologia este atât de avansată, incât puteți alege între zeci de modele disponibile.  Dacă doriți o forma specială, sau dimensiuni mari pentru piscina dumneavoastră, nu veți achiziționa o piscina din fibră de sticlă, deoarece aici forma și dimensiunile nu pot fi decât cele oferite de producător. În acest caz, putem discuta despre piscine din beton sau piscine pe structură metalică.

Dimensiunile și orientarea către soare a locului de montaj.

Locul în care se montează piscina, trebuie să fie expus cât mai mult spre soare (expunerea sudică beneficiind de cea mai lunga perioadă însorită).

Terenul pe care se monteaza ar fi bine sa fie un teren stabil. Este de evitat montarea pe o suprafață de teren umplută, deoarece aceasta poate „lucra în timp” și astfel veți întâmpina probleme. Pânza freatica este bine sa fie cât mai jos. Oricum, trebuie montat un sistem de drenare eficient pentru apa freatică.

Amplasarea piscinei

În zona piscinei nu este indicat să existe pomi, flori sau arbuști. Asta pentru că frunzele și fructele acestora odată căzute în apă vor da un aspect neplacut luciului apei si îi vor afecta calitatea, crescând totodata costurile de tratare. De asemena ar fi de preferat să aveti vizibilitate din casă asupra piscinei, mai ales dacă aveți copii care se joaca in curte. Pentru intimitatea dumneavoastră, gandiți-vă la un loc de amplasare ferit de ”ochii curioșiilor”.