Articole

Beneficiile Întreținerii Profesionale a Piscinei

by the pool 4UV8FQ9

Care sunt pașii de curățare a unei piscine?

Curățarea și întreținerea unei piscine, dar și tratarea apei unei piscine, pare a fi o sarcină relativ simplă. Cu toții am văzut oameni făcând asta, trecând o plasă peste suprafața apei, adăugând niște substanțe chimice și gata. Pare atât de simplu încât unii noi proprietari de piscine sunt tentați să economisească puțini bani pentru a o face singuri înainte de a realiza că această abordare DIY este aproape întotdeauna o economie falsă.

Așadar, de ce este important să aveți piscina întreținută și curățată profesional pe toată durata de viață și care sunt beneficiile și sfaturile de top pentru a vă menține piscina mereu „gata de înot”?

Alegerea unei echipe profesioniste si experimentate

Alegerea companiei potrivite pentru întreținerea piscinei este aproape la fel de importantă ca și alegerea unei companii care să o construiască sau instaleze. O companie cu o vechime îndelungată și ingineri calificați își vor putea folosi experiența pentru a vă menține piscina în stare optimă și pentru a identifica imediat orice alte posibile probleme.

Curățare și întreținere periodică

Întreținerea periodică a piscinei este cheia pentru a vă menține piscina curată, primitoare și pregătită pentru utilizarea zilnică. Firma responsabilă cu acest lucru ar trebui să vă poată furniza o listă de sarcini pe care le vor îndeplini atunci când vă vizitează casa pentru a se asigura că piscina voastră este în stare perfectă pe tot parcursul sezonului.

Toate piscinele sunt diferite, așa că lista poate varia ușor, dar sarcinile nu ar trebui să varieze iar tratarea apei piscinei ar trebui să fie în prim-plan. Sarcinile obișnuite ar trebui să includă:

 • Rularea filtrului piscinei timp de minim 12 ore – cu cât rulați mai mult filtrul, cu atât calitatea apei va fi mai bună;
 • Testarea și reglarea nivelului de dezinfectant din piscină;
 • Inspectarea vizuală a apei din piscină pentru claritate, culoare și contaminanți vizibili și adăugarea soluției de limpezire a apei piscinei;
 • Testarea și reglarea pH-ului apei din piscină;
 • Testarea temperaturii apei;
 • Golirea skimmerului și coșului pompei;
 • Testarea și reglarea alcalinității;
 • Testarea și reglarea nivelurilor de oxidant și stabilizator;
 • Îndepărtarea frunzelor și a resturilor;
 • Periajul pereților și a podelei piscinei și aspirarea piscinei;
 • Verificarea presiunii filtrului și spălarea numai dacă este necesar;
 • Verificarea nivelului apei și reglarea după caz;
 • Adăugarea unei doze preventive de algicid, dacă este necesar;
 • Testarea și reglarea durității calciului.
 • Preluarea unui eșantion de apă din piscină la un expert în apă din piscină pentru analiză;
 • Testarea și ajustarea pentru solidele totale dizolvate;
 • Testare și reglare pentru metale;
 • Testarea nivelurilor de acid cianuric (cu excepția cazului în care se utilizează clor stabilizat, apoi testați o dată la două săptămâni);
 • Curățarea chimică a filtrului;
 • Inspectarea vizuală a plăcilor, a chitului, a materialului de etanșare și a altor elemente expuse ale piscinei;
 • Efectuarea evaluării indicelui de saturație Langelier și ajustarea după caz.

Importanța purității apei și a echilibrului chimic

Unul dintre cei mai importanți pași ai întreținerii piscinei este echilibrul chimic al apei. Înțelegerea echilibrului apei poate fi, de asemenea, unul dintre cele mai confuze procese de întreținere a piscinei.

Datorită complexității sale, este important să folosiți profesioniști cu experiență pentru a vă menține apa din piscină sigură, confortabilă și fără coroziune. O companie cu personal calificat va avea grijă de reglarea pH -ului apei piscinei, va verifica duritatea calciului și va verifica starea stabilizatorului pe tot parcursul sezonului.

Importanța pompei, filtrelor și echipamentelor de filtrare

Pompa și filtrul piscinei sunt inima piscinei și necesită verificări și reglaje regulate. Nu este recomandabil să rezolvați singur acest lucru decât dacă sunteți instruit profesional, deoarece costurile de înlocuire a echipamentelor sunt mari și puteți provoca daune ireparabile piscinei.

Dacă ceva nu merge bine cu piscina, este mult mai probabil ca un inginer calificat să detecteze semnele mai devreme. Problemele nu sunt comune, dar pot fi costisitoare dacă nu sunt rezolvate cât mai repede posibil.

Deschiderea piscinei și închiderea piscinei

Timpul este important atunci când deschideți o piscină pentru sezonul de înot sau când o închideți pentru vremea rece. Perioada de deschidere este una dintre cele mai aglomerate perioade pentru firmele de construcții și întrețienere de piscine iar deschiderea unui bazin presupune mai multă muncă și mai mult timp. În mod similar, atunci când doriți să închideți piscina, compania de întreținere vă va putea sfătui cu privire la cea mai bună dată pentru a face acest lucru.

Liniște sufletească

Deținerea unei piscine ar trebui să fie o plăcere, nu o corvoadă, dar mulți oameni nu realizează cât de importantă este întreținerea corectă. O piscină care este întreținută incorect se poate deteriora destul de repede, așa că dacă nu știi ce faci, este mai bine să o lași pe seama profesioniștilor care se vor ocupa de tot, astfel încât să poți înota!

La As Piscine suntem specializați în construcția și renovarea piscinelor, însă avem și o secțiune special dedicată magazinului pentru piscine, așa că dacă doriți construcția unei piscine sau a unui spa, contactați-ne pentru o discuție inițială – nu există niciun substitut pentru sfatul expertului. Dacă aveți o piscină mai veche care necesită modernizare, vă sugerăm să vă planificați renovarea pentru toamnă, astfel încât toată lucrarea să fie făcută și curățată de praf înainte de următorul sezon de înot.