Articole

6 Idei prin care poți să faci o schimbare de design la piscina de acasă

Untitled design 2

Care sunt elementele care fac o piscină mai utilă și mai atractivă

Fără îndoială că 2022 va fi anul în care tot mai multe persoane vor dori să dețină o piscină. În acest moment nimeni nu are nicio certitudine despre modul în care se va putea călători în străinătate, cât despre restricții nu se știe dacă acestea se vor relaxa sau nu. Chiar și în cazurile în care vom putea călători, noile reguli vor schimba felul în care  eram obișnuiți să o facem. Din motive de sănătate și pentru a evita restricțiile în vigoare și o atmosferă ușor nefirească în locurile publice, să rămânem acasă pare a fi cea mai sigură opțiune.

Ca urmare, acum este cel mai potrivit moment pentru o eventuală reamenajare a spațiului interior sau exterior de acasă. Dacă dețineți o piscină, există diferite moduri prin care o puteți moderniza sau renova, iar mai jos veți regăsi câteva dintre ele.

Schimbarea linerului sau a ceramicii de pe piscină

După o anumtă perioadă de timp (10-12 ani),   finisajul piscinei se deteriorează si trebuie înlocuit, mai ales dacă vă numărați printre persoanele care îsi doresc să facă o schimbare de decor. Producătorii sunt în permananță în trend cu ultimile tendințe in domeniu, așa că veți avea de unde alege.

Există o gamă largă de opțiuni pentru tipurile de plăci, mai ales dacă preferați piscinele finisate cu gresie. De asemenea, puteți alege diverse modele de liner. De cele mai multe ori veți fi surprinși de cât de multe variante există.

Iluminare LED

Iluminatul subacvatic cu lumini LED poate crea o atmosferă deosebită în zona piscinei. Luminile LED pot fi eficiente din punct de vedere energetic, iar culoarea și intensitatea pot fi ușor ajustate cu ajutorul unui sincronizator de lumini. Proiectoarele subacvatice vă ajută să creați o atmosferă deosebită și cu siguranță petrecerile la piscină sau serile romantice vor deveni cu totul speciale.

Cascadă

Probabil că dacă obișnuiți să mergeți la piscinele publice sau în centrele SPA, ați observat că cele mai aglomerate zone sunt cele din jurul cascadelor. Este clar că foarte multe persoane preferă să fie în preajma unei surse de apă curgătoare, tocmai datorită efectelor sale benefice. Indiferent că vorbim despre hidroterapie sau pur și simplu despre efectul sonor al acestora, cascadele vor reprezenta un punct de atracție pentru orice piscină

sorin hotspot

Vestea bună este că puteți să adăugați o cascadă și la  piscina rezidențială. Cel mai indicat ar fi să faceți acest lucru de la început, pentru că traseele pentru ea sunt mai dificil de adăugat ulterior.  Vă recomandăm să luați în calcul montarea cascadei  încă din faza de construcție, chiar dacă acesta va fi achiziționată ulteroir. Când veți avea bugetul disponibil va fi mai simplu, pentru că o veți conecta la traseele trase în prealabil, fără a mai fi nevoie să spargeți în jurul piscinei.  Atunci când cascadele sunt proiectate cu grijă,  arată grozav și pot transforma o piscină simplă, într-una plină de dinamism. O cascadă montată într-o stâncă artificială, va schimba total aspectul grădinii dumneavoastră.  Cascadele din inox pentru piscină sunt și ele o achiziție bună și sunt foarte apreciate în ultima perioadă. Și acest domeniu a fost unul plin de inovație, așa că veți avea cu siguranță de unde să alegeți.

Plaja

Să te bucuri de piscină, nu însemană neapărat să înoți în ea. Întregul ansamblu peisagistic trebuie să fie în armonie, așa că plaja este foarte importantă. Trebuie să gândiți un spațiu în imediata vecinătate a piscinei unde să vă relaxați sau să vă bronzați.

alexandra hotspot

Există diverse opțiuni de design din care să alegeți, cum ar fi pavaj, piatră naturală sau deck. În timp ce un design pavat pare mai ordonat și simetric, un design personalizat cu piatră naturală poate da piscinei un caracter deosebit. Cel mai important este să păstrați în armonie toate elementele din zona de piscinei.

Elemente de Foc

Pentru a crea un spațiu cald și primitor, unul dintre cei mai importanți factori este iluminatul, mai ales seara, când întreaga zonă a piscinei capătă o altă dimensiune.  În afară de sursele de iluminat exterior, puteți să adăugați și elementele de design cu foc încorporat. Nu au cum să scape neobservate și cu siguranță vor aduce o notă de unicitate spatiului.

Cinema la piscină

Deși este posibil să nu implice în mod direct piscina, completarea spatiului exterior cu un ecran de cinema și o zonă de vizionare poate aduce acel element surpriză pe care îl căutați.

Această zonă de vizionare ar putea face parte dintr-un foișor sau o terasă care poate fi transformată rapid într-o sală de film.

O piscină este o caracteristică de lux a oricărei proprietăți, așa că cei care au una ar trebui să profite la maximum de ea.

Piscinele trebuie întreținute în permanență pentru a vă asigura că aveți în fiecare sezon un loc de care să vă bucurați la adevăratul lui potențial.  Există o multitudine de accesorii care se pot adăuga în momentul în care decideți să faceți o modificare la spațiul exterior al casei dumneavoastra, important este să vă faceți o idee despre ce anume doriți. Din acel moment ne ocupăm noi să punem în practică ideile dumneavoastră.