Articole

5 Tehnologii de Ultima Generatie, pentru o piscină spectaculoasa

canopy island 2

Chiar dacă în ultima perioadă se vorbește din ce în ce mai des despre întoarcerea la rădăcini și conectarea cu natura, în secolul XXI  este aproape imposibil să trăiești dacă nu ești conectat cu tehnologia de ultimă generație. Indiferent de mediul din care provenim sau de zona în care locuim, majoritatea avem acces la internet cu ajutorul unui telefon smart. Fie că ne comandăm mâncare, selectăm muzica preferată, ne deplasăm cu ajutorul sistemelor de navigație, sau ne-am mutat chiar activitatea profesională în online, tehnologia joacă un rol extrem de important în indeplinirea sarcinilor din fiecare zi.  Așadar și gestionarea unei piscine de lux se face cu ajutorul echipamentelor de ultimă generație.

5 Tehnologii de Ultima Generatie, pentru o piscină spectaculoasa

În 2021, internetul a fost cu adevărat pus la încercare, deoarece măsurile de distanțare socială ne-au forțat să stăm acasă și să ne bazăm pe dispozitive electronice pentru muncă sau divertisment.

Casa a devenit un loc atât pentru muncă, cât și pentru plăcere, așa că dotarea ei cu echipamente care să permită acest lucru ar trebui să fie o prioritate.

Pentru a profita la maximum de piscină, echipamentele trebuie păstrate în cea mai bună stare posibilă.

Acest lucru înseamnă că în anumite cazuri veți reconsidera alegerea inițială pentru anumite tehnologii pe care le-ați ales atunci când ați construit piscina. Veți face acest lucru tocmai datorită faptului că și în acest domeniu lucrurile evoluează și apar în permanență  echipamente sau tehnologii noi. Mai jos enumerăm câteva dintre ele.

Sisteme de control inteligente

Casele inteligente sau ”casele smart”- așa cum mai sunt ele numite- sunt prevăzute cu  sisteme de control inteligent. Putem vorbi aici despre lumini, termostate, sisteme de închidere sau camere de supraveghere, dar și despre sisteme de automatizare a piscinei.

Acum este posibil să vă gestionați piscina cu ajutorul unor aplicații care să vă ofere acces la tot ceea ce ține de piscină: pompe, sistemul de filtrare al piscinei, încălzire sau iluminat.

Ele pot fi, de asemenea, conectate la dispozitive de asistență pentru casă sau smartphone-uri, astfel încât să puteți urmări și ajusta piscina indiferent unde v-ați afla.

Iluminare incredibilă

Cu ajutorul luminilor LED, piscina poate fi luminată, creându-se asfel un adevărat spectacol din punct de vedere vizual. Luminile cu LED vin într-o varietate de culori și tipuri și pot fi folosite pentru a accentua anumite caracteristici ale piscinei. Jeturile,  treptele, sau cascadele  vor fi evidențiate mult mai bine cu ajutorul unui sistem de iluminat corespunzător. Puteți organiza un spectacol pentru vizitatori în timpul unui grătar sau al unei petreceri, cu lumini multicolore rotative care se schimbă rapid sau sunt sincronizate cu muzica.

Piscine La Comanda Sorin 7

Luminile moderne cu LED pentru piscină sunt eficiente din punct de vedere energetic; au luminozitate îmbunătățită și durată de viață mai lungă.

Elemente ale apei

Elementele de apă pot face o diferență semnificativă pentru o piscină și pot fi detaliul final prin care piscina voastră să se diferențieze de celelalte.

Elementele de apă vin în multe tipuri și stiluri diferite. Putem vorbi despre fântâni, cascade și chiar peșteri artificiale. Acestea pot fi folosite și pentru a delimita anumite zone dintr-o piscină, astfel încât copiii să poată sta într-o zonă cu adâncime mai mică, special desemnată pentru ei.

Barbotoarele de fântână în zonele puțin adânci pot fi, de asemenea, distractive pentru copiii. Elementele apei sunt o modalitate de a circula și de a filtra apa dintr-o piscină. Ele creează un sunet relaxant și sunt plăcute din punct de vedere estetic. De asemenea, mențin piscina răcoroasă, împiedică soarele să încălzească apa, iar sunetul apei în cădere ajută la reducerea stresului.

Prelate >pentru acoperit piscina

Pentru piscinele exterioare, o prelată de vară este aproape obligatorie. Aceasta protejează piscina de impuritățile care ajung în apă, mențin temperatura apei pe timpul nopții și vă ajută să faceți economii de chimicale, tocmai datorită faptului că apa va fi mai curată. Există și  prelate de iarnă pentru piscină. Acestea se folosesc în perioada rece, pentru a evita degradarea piscinei.

Chiar dacă sunt foarte utile, prelatele pentru acoperit piscina sunt uneori inestetice și pot fi dificil de depozitat atunci când nu sunt folosite. De asemenea persoana căreia îi va reveni sarcina să le manevreze s-ar putea plânge că acest lucru este uneori incomod.

thumb tripsa

Vorbim în acest articol despre tehnologie, așa că avem în mod evident și o soluție. Ca să evitați aceste neplăceri, puteți opta pentru o prelată automată. Aceasta va fi manevrată cu ajutorul telecomenzii și va fi depozitată în siguranță într-un panou ascuns pe una dintre laturile piscinei. Aceste echipamente sunt complet automatizate, deschid și închid piscina cu o singură comandă pe care o puteți configura în sistemul de control inteligent

Unități de înot contracurent

Pentru cei care își folosesc piscina pentru înot intens sau pentru antrenament de fitness, o unitate de înot contracurent poate fi o caracteristică utilă.

Să înoți într-o piscină de o dimensiuni obișnuite poate însemna să faci multe lungimi și schimbări de direcție pentru a obține un antrenament bun.

O unitate de înot contracurent face înotul mai solicitant. Gândiți-vă la această optiune ca fiind una similară cu setarea în sus pe o bandă de alergare. Este posibil să setați puterea curentului la cel mai eficient nivel, astfel încât să nu fie nevoie să schimbați direcția de inot la capătul piscinei.

Funcția de înot contracurent poate fi, de asemenea, o modalitate bună pentru copii de a-și dezvolta abilitățile de înot în condiții mai dificile. Pentru o unitate de înot contracurent de ultimă generație, care se distinge pe piața din România, compania noastră a devenit dealer autorizat Endless Pools USA. Pentru mai multe informații urmați acest link, sau contactați-ne pentru mai multe informații.

Din când în când piscinele trebuie modernizate mai ales dacă doriți să beneficiați de ultimele noutăți în domeniu. Cu o tehnologie inteligentă și o gamă de caracteristici speciale, piscina ta poate fi actuală, atractivă și sigură. În 2022, siguranța este o preocupare cheie, așa că cel mai bine este să stai acasă și să te bucuri de luxul pe care piscina crează.