Care sunt pașii inițiali în începerea construcției unei piscine
Există o vorbă veche care spune că niciun lucru care merită nu se obține ușor sau rapid. Și dacă construcția unei piscine este o decizie care nu se poate lua de pe o zi pe alta, tocmai pentru că sunt multe aspecte care trebuie luate în considerare, atunci vă puteți imagina că nici finalizarea ei nu se poate face foarte repede.
Vă spunem acest lucru, tocmai pentru că ne dorim să înțelegeți care sunt înconvenietele care pot apăre și la ce anume să vă așteptați atunci când luați această decizie.
Când vine vorba de piscine interioare, restricțiile de timp nu sunt la fel de presante. Asta datorită faptului că într-un spațiu închis construcția piscinei este mai puțin probabil să fie întârziată de condițiile meteo nefavorabile.
Cu toate acestea, dacă vă gândiți să construiți o piscină în aer liber, trebuie să luați în calcul și aspectul legat de vreme, iar cel mai bine ar fi să apelați la un constructor pentru piscină.
Chiar înainte de a pune bazele planului dumneavoastră, sunt foarte multe decizii de luat: Ce fel de piscină vă doriți?
Cine este constructorul de piscine potrivit pentru o lucrare atât de importantă? Puteți alege împrună cu ei un design pe care să îl agreați împreună?
Care este perioada de timp necesară finalizării proiectului și cât timp sunteți dispus să suportați ”șantierul” din propria curte?
Considerații inițiale
Nu vom discuta în acest articol despre piscine din categoria de lux așa că vom renunța la ideea de podele mobile, tobogane fanteziste și ferestre subacvatice pe care le puteți întâlni la modele de piscine dintr-o categorie mai nișată.
De data asta ne vom referi la o piscină standard în aer liber, pentru că este cea mai frecvent întâlnită piscină dintre cele rezidențiale.
Orice constructor de piscine va avea nevoie de la dumneavoastră de câteva detalii pe care trebuie să le cunoașteți.
Care va fi tipul piscinei, adâncimea și dimensiunea acesteia, starea terenului pe care se va construi piscina, aveți sau nu autorizație de la Primărie. Este de remarcat faptul că de cele mai multe ori o astfel de autorizație nu este obținută de către proprietar, deoarece o piscină în aer liber este văzută mai mult ca un proiect de grădină.
Este totuși important să verificați înainte de a contracta un constructor de piscine. Legislația din România prevede o astfel de autorizație și din experiență vă spunem că este mult mai bine să o aveți înainte de a vă apuca de lucrări. Se obține relativ repede, vă putem îndruma și aici dacă aveți nevoie.
Constructia unei piscine rezidențiale de dimensiuni medii (8*4*1,5m), poate dura undeva între 4-5 săptămâni, dacă lucrările nu sunt întrerupte de condițiile meteo.
Locație:
O piscină în aer liber va necesita suficient spațiu pentru a găzdui piscina în sine, o terasă de dimensiuni decente și o zonă spațioasă pentru plante.
Mulți oameni subestimează spațiul necesar pentru camera tehnică, așa că asigurați-vă că discutați acest lucru din timp cu constructorul de piscine, astfel încât acesta să vă poată sfătui cu privire la cerințele de spațiu. Amintiți-vă, trebuie să existe suficient spațiu pentru a vă deplasa în camera tehnică și a sta într-o poziție naturală.
Din când în când va trebui să intrați chiar și dumneavoastră acolo, chiar dacă veți închieia un contract de service cu o firmă de specialitate.
Tipul piscinei:
Va trebui, de asemenea, să vă decideți asupra finisajului piscinei. Materialul pe care îl alegeți va avea un impact major asupra timpului de construcție, piscinele finisate cu liner fiind în general mai rapid de finalizat. Indiferent de finisajul pe care îl veți alege, piscina va arăta fantastic.
Provocări: Vor exista întotdeauna lucruri care pot schimba time-line-ul, în special având în vedere situația actuală. Pot apărea și vor apărea complicații care nu au nicio legătură cu COVID, așa că tineți cont de la început de acest lucru și faceți-vă proiecții realiste.
Organizare
Cum era povestea aceea: vara sanie și iarna căruță? 😊 Țineți cont că majoritatea constructorilor cu experiență contractează în perioada de iarnă lucrări pentru sezonul următor.
Nu fiți surprinși dacă ideea dumneavoastră nu poate fi pusă în practică tocmai că nu v-ați gândit mai devreme. Există posibilitatea să nu găsiți disponibilitate dacă decideți să vă apucați de lucru în plin sezon.
Este foarte important să știți în linii mari ce fel de piscină vă interesează. Cât de automatizată vă doriți să fie, ce fel de opțiuni doriți să aibă?
Iată o listă de întrebări la care ar fi bine să stiți răspunsul înainte de a cere o ofertă.
- Piscina va fi supraterană sau îngropată?
- Filtrarea se va face prin skimmere, sau va fi o piscină cu deversare perimetrală?
- Accesul în piscină se va face pe o scară metalică sau una construită?
- Ce fel de finisaj vă doriți să aibă? (liner, gresie, mozaic)
- Veți dori ca apa să fie încălzită?
- Vă veți ocupa personal de tratarea apei, sau veți dori automatizare?
- Veți dori accesorii suplimentare gen cascadă, prelată automată, jacuzzi încorporat?
- Ce fel de plajă doriți în jurul piscinei?
- Ce buget am disponibil? (poate cea mai importantă întrebare)
Important este să petreceți cât mai mult timp posibil în etapa de planificare, mai întâi explorând ceea ce vă doriți și să luați o decizie cu privire la buget.
Abia apoi cereți o ofertă de preț și alegeți întotdeauna să lucrați cu un constructor de piscine cu experiență mare. Verificați portofoliul lor de lucrări și cereți părerea clienților.
Dacă aveți totul clarificat de la început, nu veți avea parte de surprize neprogramate sau care să vă facă să depășiți bugetul.
Dacă planificați corect și știți exact ce vă doriți, veți avea piscina de vis atunci când doriți.
La AS Piscine suntem specializați în proiectarea, construcția și renovarea piscinelor, așa că, dacă aveți nevoie de consiliere contactați-ne pentru o discuție inițială – nu există niciun substitut pentru sfatul experților în domeniu.
Puteți verifica și magazinul nostru de piscine în cazul în care aveți o piscină și doriți materiale pentru întreținere.