Articole

Ce pași trebuie să urmezi pentru a pune piscina în funcțiune la începerea sezonului cald

pexels guduru ajay bhargav 863988

Află care este procesul de limpezire a apei din piscină după un sezon rece

Odată cu primăvara vine timpul să înlături prelata de protecție pentru piscină și să te pregătești pentru  un nou sezon de înot. Zilele în care îți vei pune costumul de baie și vei intra în piscină sunt tot mai aproape, dar înainte de a te bucura de acest lucru va trebui să parcurgi câteva etape astfel încât apa din piscină să fie curată si potrivită pentru înot. Procesul de limpezire a apei din piscină se face în câțiva pași simpli, pe care vom încerca să îi descriem mai jos. 

Citiți mai departe pentru a înțelege care este  procesul de curățare a apei la începutul sezonului cald.

Pregătirea piscinei este un proces foarte important, care durează câteva zile. Acesta este necesar pentru toate piscinele și spa-urile indiferent că acestea sunt noi sau vă bucurați deja de ele de câțiva ani.

Știți deja piscina nu se golește la finalul unui sezon. Așadar, in primăvară trebuie să refaci nivelul de apă, dar chiar și așa mai sunt încă multe lucruri care trebuie să se întâmple înainte de a putea să înoți din nou.

Curăță prelata

Poți folosi o pompă pentru a scoate apa rămasă deasupra ei. Mizeria trebuie îndepărtată, in niciun caz nu trebuie să ajungă în piscină. După ce îndepărtezi prelata de protectie piscină, asigură-te că o cureți și pe aceasta foarte bine și o depozitezi într-un loc potrivit.

Aspiră piscina

Al doilea lucru pe care îl vei face, va fi să cureți piscina de resturile mari cu ajutorul unui minciog. După ce ai terminat cu acest lucru poti aspira fundul piscinei cu ajutorul unui aspirator manual. Poți folosi și robotul dacă deții unul, important este ca în apă să nu mai rămână impurități. 

Completează nivelul de apă

Pentru că la începutul sezonului rece ai golit parțial piscina, va trebui să te asiguri că acum refaci nivelul de apă. Așadar înainte de a trece mai departe umple piscina cu apă până la nivelul la care o ții de obicei.

Reconectează echipamnetele 

Toate echipamentele pe care l-ai demontat în toamnă trebuie puse la loc. Asigură-te că ai făcut conexiunile corect și că nu uita să scoți dopurile de protecție pe care le-ai folosit. 

Pornește sistemul

Dar nu înainte de a te asigura că nisipul nu este colmatat și că filtrul este curat. Dacă este necesar spală filtrul (cu funcția backwash). 

Testează valorile apei

După câteva ore de funcționare poți să faci un test inițial și sa vezi ce anume trebuie să corectezi. Verifică nivelul pH-ului, al alcalinității, duritatea apei și nivelul de clor. 

Curăță linia apei

Înainte de a adăuga substanțe poți să cureți linia apei cu ajutorul unei perii de pereți si a unui detregent special. 

Aplică tratament cu clor șoc.

Întotdeauna la început de sezon este necesar să folosiți un dezinfectant pentru piscină, adică să faceți o clorurare șoc. Veți folosi dozele de clor indicate de fiecare producător în parte și veți lăsa sistemul de filtrare să mearga minim 24 de ore înainte de folosi piscina. 

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri ne puteți contacta telefonic la  +40 723 088 352  sau online pentru mai multe informații despre procesul de limpezire a apei piscinei. Vom fi bucuroși să vă fim de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *