Articole

Cum să îți Alegi Tipul de Finisaj pentru PIscină

Cum să îți Alegi Tipul de Finisaj pentru PIscină

Criterii de alegere pentru finisajul piscinei tale

Când vine vorba de alegerea sau întreținerea finisajului piscinei tale, principalele considerații pe care trebuie să le ai în vedere sunt: durata de viață, atractivitatea și siguranța.

Ca o extensie a spațiului exterior al casei, terasa piscinei este un loc de care să vă bucurați pe tot parcursul anului. De asemenea, contribuie la frumusețea piscinei și la valoarea de revânzare a casei.

Finisajul piscinei permite multă flexibilitate de design în funcție de preferințele voastre. În funcție de formă, dimensiune și material, finisajul vă permite să creați un aspect unic pentru întregul peisaj al piscinei. În momentul construcției piscinei ar trebui luată și decizia cu privire la ce pardoseală se potrivește în jurul acestora.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți o pardoseală pentru terasă

Cu atât de multe materiale disponibile în magazinul de piscine, a face cea mai bună alegere este adesea dificil. Unele opțiuni standard includ beton, lemn, lemn compozit, piatră, pavele, podele de ceramică și multe altele, în diferite forme, dimensiuni și culori.

Totuși, înainte de a lua o decizie, pune-ți aceste întrebări:

– Vreau o anumită temă de design al piscinei?

– Ce aspect vreau să obțin?

– Ce material se potrivește stilului meu?

– Va amplifica acest material aspectul general?

– Pot să merg confortabil desculț pe plajă?

– Există vreo șansă să alunec pe suprafața umedă?

– Suprafața plajei se încălzește la soare?

S-ar putea să doriți să vă uitați la materiale rezistente la căldură în culori mai deschise, deoarece vor absorbi mai puțină căldură. Culorile deschise funcționează în zone de câmpie, deoarece temperaturile devin insuportabile și aveți nevoie de o terasă răcoroasă pentru piscină.

Dacă alegeți un material texturat, acesta va fi rezistent la alunecare atunci când este ud. Cu toate acestea, nu ar trebui să fie atât de rigid încât să vă tăiați sau să vă răniți picioarele când mergeți desculți.

În afară de acestea, doriți, de asemenea, ca podeaua piscinei să fie atractivă, în limitele bugetului vostru, durabilă și ușor de întreținut.

Materiale pentru pardoseala piscinei

Beton

Betonul este unul dintre cele mai populare materiale de pardoseală pentru piscine, deoarece este ușor de instalat și de îngrijit. Cu toate acestea, această opțiune tradițională de pardoseală pentru piscină nu trebuie să fie plictisitoare sau de rutină. Puteți vopsi betonul în diferite culori, iar pe lângă asta, betonul vă permite să experimentați textura și finisajul său, astfel, construcția piscinelor poate fi și creativă, nu doar tehnică.

Pro:

– Eficient din punct de vedere al costurilor;

– Durabil;

– Ușor de instalat;

– Puțină întreținere;

– Disponibil ca pavele prefabricate;

– Suprafața nu se încălzește prea mult;

– Confortabil de mers pe el.

Contra:

Betonul amprentat are o suprafață netedă și este puțin alunecos. Din acest motiv, puteți adăuga texturi, modele sau pietricele pentru a face suprafața rezistentă la alunecare.

Lemn

Lemnul este, de asemenea, un alt material popular pentru terasele de piscine, atat pentru piscinele îngropate cat si cele supraterane. Este disponibil în multe variante, modele și culori. Veți dori să vă asigurați că acoperirea piscinei pe care o alegeți este o opțiune bună pentru bugetul, locația și climatul vostru.

Unele sunt rezistente în mod natural la mucegai sau insecte. Podelele din lemn pentru piscine arată elegant și evocă un aspect natural.

Pro:
– Vine în multe culori, modele și tipuri;

– Confortabil de mers pe el.

Contra:
– Curățare sezonieră, șlefuire și etanșare;

– Întreținere regulată deoarece vine adesea în contact cu apa;

– Poate fi alunecos fără texturare subtilă;

– Poate fi deteriorat de vremea extremă;

– Te-ai putea răni în așchii mici care ies din lemn;

– Poate fi destul de scump, în funcție de ceea ce alegeți.

Piatra

Piatra este un material natural care poate îmbunătăți peisajul piscinei tale și caracteristicile arhitecturale ale casei. Deși este naturală, nu toate rocile sunt aspre la suprafață.          

Majoritatea pardoselilor pentru piscine din piatră sunt din plăci și sunt rezistente la alunecare. 

Pro:
– Aspect natural;

– Multă flexibilitate;

– Aspect special pentru piscina ta.

Contra:
– Pietrele în culori mai închise se încălzesc la soare;

– Piatra de slabă calitate poate arăta ieftină și lipsită de gust.

Pavele

Pavelele sunt piese individuale pe care le puteți instala cu ușurință pentru pardoseala piscinei voastre. Sunt foarte durabile și se potrivesc aproape oricărui design. În cazul în care există vreo reparație a instalațiilor sanitare și trebuie să îndepărtați o parte a platformei, este mai ușor să îndepărtați și să înlocuiți pavelele individuale. Sunt disponibile ca pavele din cărămidă, piatră, travertin și porțelan.

Pro:
– Oferă un aspect elegant;

– Termorezistent;

– Durabil;

– Viață lungă;

– Vine în multe culori și modele.

Contra:
– Necesită mai multă întreținere.

Plăci ceramice

O altă alegere populară a materialului pentru terasa piscinei este pardoseala din ceramică. Placile sunt ușor de întreținut și sunt personalizabile pentru a se potrivi stilului piscinei voastre.

Dacă doriți ceva economic, dar plăcut la vedere, atunci gresia este ceva ce ați putea lua în considerare.

Pro:
– Longevitate;

– Ușurință la întreținere;

– Opțiune bugetară perfectă.

Contra:
Plăcile foarte glazurate pot fi alunecoase când sunt umede. În schimb, ați putea alege plăci de porțelan impermeabile la apă, care pot oferi o tracțiune mai bună.

Indiferent dacă aveți nevoie de o nouă pardoseală pentru piscină sau de un strat de acoperire, faceți-o corect cu AS Piscine. Pentru servicii de construcții piscine, remodelare sau instalare a piscinei, sunați echipa noastră de experți la 0723 088 352, sau contactați-ne online pentru a obține o estimare gratuită.