Articole

Cum îndepărtăm zăpada de pe prelata piscinei?

getdocument 1

Cine ar fi crezut ca vremea de afară ne va mai da anul acesta, prilejul unui astfel de articol?

Ei bine… în toata splendoarea ei si cu o ultimă rasuflare, iarna ne dă de furcă zilele acestea. Si cum încercăm să fim alături de dumneavoastră cu sfaturi utile ori de câte ori este nevoie, iată un articol despre ce trebuie sa faceți, atunci când zăpada va acoperă prelata..

Este extrem de important să îndepărtați zăpada cât mai curând posibil. Dacă aveți o piscină supraterană, zăpada are tendința de a se strânge in mijlocul prelatei, ceeea ce poate duce la deformarea șinei superioare și a perețiilor piscinei.

Dacă aveți o piscină îngropată, zăpada grea poate provoca întinderea prelatei, până la punctul la care aceasta se deterioreză.

Să ne gândim la cât de multă zăpadă s-a strâs desaupra prelatei dumneavoastră în doar 2 zile de cand a început să ningă.

În funcție de dimensiunea prelatei, această cantitate poate depași cu ușurință 60-70kg, ceea ce reprezintă greutatea unui om de talie medie. Asta în condițiile de ninsoare moderată. Dar ce facem dacă locuim în zone în care căderile de zapadă sunt substantiale?? Pai este simplu! Ne inarmăm cu rabdare, ne îmbracam gros și ieșim la înviorare. Și cel mai important… ne luăm și ajutoare! 😊

Va trebui să trecem la muncă repede, pentru că  dacă primăvara se răzgandește și revine în curtea nastră, toata această mantie albă se topește si se transformă în apă.  De aici… nu e greu de ințeles ce se va intâmpla mai departe. Va trebui să puneți în funcține o pompă și să aspirați surplusul de apă, lucru care va fi mult mai dificil de făcut și poate duce la costuri și activități suplimentare.

Așadar… vreți nu vreți, cea mai bună variantă este să îndepărtați stratul de omăt atâta timp cât acesta este proaspăt.

Dar cum faceți acest lucru?

Pai în așa fel incât să nu agătați, rupeți sau ingăuriți prelata. Ce mai bună soluție ar fi sa apelați la o mătură cu coada lungă.

Împingeți zăpada de pe prelată și scoateți-o in afara piscinei.

În niciun caz nu folosiți o lopată sau un dispozitiv cu muchii ascuțite pentru că puteți să distrugeți foarte ușor prelata.

Ar mai fi o vaiantă, și v-o comunicăm și pe aceasta! Se aplică doar în cazul în care zapada este proaspătă și în strat subțire. Dacă aveți în curte o suflantă pentru frunze, o puteți folosi fară probleme pentru îndepărtarea zăpezii.

Sperăm ca informațiile noastre să vă fi fost de folos! Pană deschidem oficial sezonul, va stam la dispoziție cu informații, indiferent de problemele pe care le întâmpinați. Scrieți-ne pe sales@aspiscine.ro și vă vom răspude în cel mai scurt timp posibil!

Nu mai e mult si vom putea să va uram din nou… Happy Swimming! Sau preferati…. Happy Snowing? 🙂