Articole

Cum tratăm apa din piscină în 2022

Cum tratăm apa din piscină în 2022

Pentru mulți, visul de a se trezi dimineața, de a sta lângă piscină și de a savura o ceașcă de cafea bună sau de a se relaxa după o zi lungă cu un pahar de vin privind apa strălucitoare a unei oaze private din curte este ceva care cu siguranță se afla în fruntea listelor lor!

Ceea ce nu este pe listă e cantitatea masivă de muncă necesară doar pentru a menține piscina în parametrii optimi! Totuși, nu lăsa asta să te sperie, cu o pregătire corectă și o execuție corectă de prima dată, poate fi la fel de ușor precum spălatul pe dinți.

Pregătește toate materialele necesare pentru tratarea apei din piscina

Primul pas ar fi să știi de fapt ce niveluri chimice să urmărești și cât de des ar trebui să fie acestea tratate. Dacă întrebi orice proprietar de piscină cu experiență, cel mai important lucru pe care să-l ai în arsenalul tău ar fi trusele sau benzile de testare a apei.

Trusele de testare sau benzile de testare pentru piscina îți vor spune exact ce necesită tratat în piscina ta, chiar dacă apa pare limpede și primitoare, asta nu înseamnă că totul este în regulă.

Aminteste-ti, mulți dintre contaminanții din piscina ta sunt microscopici și invizibili, ceea ce nu dorești, este ca acești inamici microscopici să devină vizibili deoarece asta înseamnă mai multă muncă! Și una dintre principalele noastre acțiuni de susținere aici la AS Piscine este să menținem întreținerea la minimum, menținând bucuria la maximum.

Cât de des trebuie să tratăm apa din piscină?

Acest aspect este relevant pentru pisicina ta și vei dori să faci din timp acest lucru pentru a evita posibilele neplăceri . Dar dacă vorbim de zile calendaristice, dacă ai o apă normală, dulce, în piscină, atunci o dată pe săptămână este un bun punct de plecare. Dacă folosesti piscina foarte des, atunci de două ori pe săptămână ar fi cel mai bine atunci când vine vorba de tratarea apei din piscină.

Ce trebuie să ai pentru a trata apa din piscină?

Ar trebui să ai următoarele substanțe chimice la îndemână ori de câte ori vorbim despre tratarea apei din piscină:

– Granule de clor sau clor lichid pur;
– Tablete de clor sau clor stabilizat (dacă nu utilizezi un clorinator cu apă sărată);
– Regulatoare de pH;
– Acid cianuric;
– Calciu.

Alte substanțe chimice care sunt foarte recomandate (deși nu sunt necesare):

– Clarificatori;
– Algicid;
– Soluții Anti-depuneri și pete;
– Detergenți de fosfat;
– Dezinfectant piscină.

Poti arunca o privire la magazinul pentru piscine, pentru a găsi toate aceste substanțe la prețuri avantajoase!

Atât de multe niveluri chimice de urmărit!

Seturi cinci într-unul, kituri șapte într-unul, fiecare test va analiza mai multe niveluri chimice din piscina ta. Deci pe care o tratăm mai întâi? Pur și simplu aruncăm totul și scăpăm de probleme? Nu prea. Există de fapt o metodă de a adăuga substanțe chimice pentru piscină pentru a o face mai eficientă. Noi ți-am pregătit mai jos câțiva pași îndrumători pentru ca tu să poți face acest lucru.

Primul pas: nivelul pH-ului

pH-ul afectează toate substanțele chimice din piscină, așa că cel mai bine este să iti controlezi nivelul pH-ului și să il setezi pe acesta înainte de a ajusta orice altceva. pH-ul constă în multe lucruri precum aciditatea piscinei și nivelul de alcalinitate. Dacă este prea acid, va mânca suprafața piscinei tale, dacă este prea bazic poate provoca pete și depuneri de calciu. Nivelul pH-ului va afecta, de asemenea, eficacitatea clorului, astfel încât menținerea acestuia sub control îți asigură că nivelul clorului tau își va face treaba în igienizarea piscinei.

În al doilea rând: nivelurile de calciu

Destul de simplu aici, odată ce kitul tau de testare dezvăluie că nivelul de calciu al piscinei este peste sau sub nivelul recomandat, adaugă pur și simplu substanța chimică necesară (calciu), apoi retestează pentru a vă asigura că acestea și-au facut treabă și nivelul este cel corect.

În al treilea rând: nivelul de acid cianuric / stabilizator

Acidul cianuric este necesar pentru a împiedica clorul să se ardă în lumina soarelui și pentru a-și putea face treaba și igieniza piscina. Ajustarea acidul cianuric este importanta, deoarece dacă pui prea mult poate duce la ineficientă clorului din piscină!

Ultimul pas: clorul

Odată ce totul este ajustat la specificații, acum poți adăuga cea mai importantă substanță chimică pentru piscină dintre toate, clorul! Acest pas are ca rol dezinfectarea apei pisicinei tale, înlăturarea impurităților și a microrganismelor. După aceea, poti lasa apa din piscină să circule puțin și apoi sa testezi din nou pentru a verifica daca toate nivelurile sunt acolo unde ar trebui să fie! Și acum ai terminat!