Articole

Cum tratăm apa din piscină în 2022

Cum tratăm apa din piscină în 2022

Sa te trezești dimineața cu o ceașcă de cafea aromată pe care să o savurezi pe marginea piscinei,

sau sa te bucuri de un moment de liniște cu un phar de vin alături, după o zi lungă și obositoare, reprezintă un vis pe care mulți dintre noi ar dori să îl transforme în realitate. Ceea ce nu știm exact e cantitatea de muncă necesară pentru menținerea în parametrii optimi a apei din piscină! Totuși, nu lăsați acest lucru să vă sperie! Cu o pregătire corectă și o execuție corectă încă de la început, tratarea apei din piscină poate fi floare la ureche

Pregătește toate materialele necesare pentru tratarea apei din piscina

Primul pas ar fi să știi care sunt parametrii chimici pe care trebuie să îi urmărești. Dacă întrebi orice proprietar de piscină cu experiență, cel mai important lucru pe care trebuie să-l ai în arsenalul tău este trusa de analiza a apei.

Cu ajutorul ei vei afla care sunt parametrii pe care apa din piscina  îi are și tot cu ajutorul ei vei sti ce cantitate de substanțe să pui în apă. Se întâmplă de multe ori ca apa să pară limpede și primitoare dar este posibil ca aceasta să nu fie tocmai potrivită pentru înot.

Aminteste-ti, mulți dintre factorii contaminanți din piscină sunt microscopici și invizibili. Ceea ce nu doresti este ca acesti inamici microscopici sa devina vizibili, deoarece  asta înseamnă mai multă muncă! Și una dintre principalele noastre acțiuni de susținere aici la AS Piscine este să menținem întreținerea la minimum și să ducem bucuria la maximum.

Cât de des trebuie să tratăm apa din piscină?

Acest aspect este relevant pentru pisicina ta si vei dori sa faci din timp acest lucru pentru a evita  posibilele neplaceri . Dar dacă vorbim de zile calendaristice, dacă ai  o apă normală, dulce, în piscină, atunci o dată pe săptămână este un bun punct de plecare. Dacă folosesti  piscina foarte des, atunci de două ori pe săptămână ar fi cel mai bine atunci când vine vorba de tratarea apei din piscină.

Ce trebuie să ai pentru a trata apa din piscină?

Ar trebui să ai următoarele substanțe chimice la îndemână ori de câte ori vorbim despre tratarea apei din piscină:

– Regulatoare de pH;

– Granule de clor sau clor lichid pur;

– Tablete de clor sau clor stabilizat (dacă nu utilizezi un clorinator cu apă sărată);

Alte substanțe chimice care sunt foarte recomandate (deși nu sunt necesare):

– Floculantul;

– Algicidul;

– Soluțiile anti-depuneri și pete;

– Detergenți pentru linia apei;

–  Neutralizatori de metale

Poti arunca o privire la magazinul pentru piscine de la AS Piscine pentru a găsi toate aceste substanțe la prețuri avantajoase!

Atât de multe niveluri chimice de urmărit!

Seturi cinci într-unul, kituri șapte într-unul, multe păreri de cele mai multe ori contradictorii pe forumuri sau în social media, care este de fapt varianta cea mai bună? Pur și simplu aruncăm totul și scăpăm de probleme? Nu prea. Există de fapt o metodă de a adăuga substanțe chimice pentru piscină pentru a o face mai eficientă. Noi cei de la AS PISCINE ti-am pregatit mai jos cativa pasi indrumatori pentru ca tu sa poti face acest lucru.

Primul pas: nivelul pH-ului

pH-ul afectează toate substanțele chimice din piscină, așa că cel mai bine este să iti  controlezi nivelul și să  il setezi pe acesta  înainte de a ajusta orice altceva. pH-ul determină multe lucruri precum aciditatea piscinei și nivelul de alcalinitate. Dacă este prea acid, va afecta suprafața piscinei tale, dacă este prea bazic poate  provoca pete și depuneri de calciu. Nivelul pH-ului va afecta, de asemenea, eficacitatea clorului, astfel încât menținerea acestuia sub control te asigura că nivelul de clor va fi optim pentru igienizarea piscinei.

În al doilea rând: nivelul de clor

Pentru o apă curată și dezinfectată este nevoie de clor. Acesta împiedică algele să se dezvolte și este responsabil pentru apa aceea limpede și cristalină pe care o vedeți în filme. Atunci când porniți piscina aveți nevoie de clor  granulat. Clorurarea șoc este obligatorie la fiecare deschidere de sezon.

Indiferent că tratați apa manual sau aveți un sistem de tratare automat, nu puteți să treceți de această etapă. De fiecare dată când adăugați substanțe, filtrarea trebuie să fie pornită. Doar în felul acesta substanțele își vor face efectul. Lăsați pompa să meargă si aveți un pic de răbdare.

Nu vă alarmați dacă apa devine maronie. Se întâmplă, mai ales dacă folosiți apă de foraj. Aceasta conține mult fier care se înnegrește la contactul cu clorul. Spălați filtrul de nisip cel puțin o dată pe zi și lăsați pompa să meargă. Dupa 24-48 de ore ar trebui să vedeți că apa își revine. În caz contrar avem soluții pentru neutralizarea metalelor din apă.

Al treilea pas: Algicidul

În piscina algele îsi gasesc conditii ideale de viata (caldura, umiditate si lumina). Înmultirea lor are loc prin spori care ajung în apă inclusiv datorita curentior de aer, ceea ce nu poate fi împiedicat printr-o simpla dezinfectie. Formarea algelor, cât si înmultirea lor, poate fi prevenita doar prin prezenta constanta a Algicid-ului într-o minima concentratie. Așadar, aveți grijă să adăugați această substanță în apă de fiecare dată după ploaie, dar cel puțin o dată pe săptămână.

Ultimul pas: Floculantul

Floculantul este o substanță chimică ce reacționează la grăsimi și uleiuri întâlnite frecvent în apă (de exemplu creme sau uleiuri de corp). Acesta va forma compuși cu aceste uleiuri care vor fi opriți mult mai ușor de către sistemul de filtrare.

Și acum ați terminat! În cazul în care aveți întrebări despre acest subiect sau despre produsele prezentate? Nu vă faceți griji, suntem aici pentru a vă ajuta! Trimiteți-ne o întrebare pe adresa de e-mail : sales@aspiscine.ro și vă vom răspunde cât de curând!