Articole

Tratamente chimice pentru piscina ta

Swimming Pool Algae Removal

Tot ce ai nevoie pentru intretinerea si tratarea apei piscinei

Când vă imaginați o zi la piscină, vă găndiți la scufundări, tobogane, jucării gonflabile și scaune plutitoare relaxante. Probabil că nimeni nu se gândește prea mult la faptul că apa în care înoată necesită întreținere și curățare frecventă. Tratarea apei din piscină, este un aspect extrem de important. Pentru această oprațiune aveți nevoie de produse speciale care se găsesc în magazinul pentru piscine As Piscine.

Amestecul corect de substanțe chimice oferă acea apă perfect limpede, la care visăm în zilele calde și însorite. Chimicalele mențin apa din piscină în condiții de siguranță, ucigând bacteriile dăunătoare și alți germeni care pot dăuna sănătății. Toate aceste substanțe ajută la  tratarea apei din piscină.

 

Design fara titlu

Filtrul piscinei joacă un rol esențial în tratarea apei,  dar îndepărtează doar murdăria și resturile în timpul procesului de recirculare. Pentru a menține apa în parametrii normali aveți nevoie de substanțe pentru tratarea apei din piscină.

În mod obișnuit, indiferent de tipul piscinei pe care o dețineți aveți nevoie de același set de substanțe chimice. Totuși, fiecare piscină este diferită când vine vorba de detalii.

Utilizarea substanțelor chimice în exces poate fi la fel de iritantă sau dăunătoare ca și lipsa utilizării suficiente. Testarea parametrilor apei este primul lucru care trebuie facut. Exista testere manuale sau digitale, care vă fac viața mai ușoară.

Apa perfect limpede, curată, în care puteți înota în siguranță este o zonă de echilibru între chimie și artă. Cu puțină cercetare,  înțelegere a proceselor chimice și o testare adecvată puteți găsi echilibrului chimic adecvat al apei și vă veți bucura de piscină pe tot parcursul sezonului cald.

Uneori, pare că e nevoie de o diplomă în chimie pentru a vă asigura că substanțele chimice pe care le folosiți sunt cele potrivite. Dar nu este adevărat. Nu trebuie să fie o activitate dificilă ca să vă asigurați că piscina dvs. este întotdeauna curată, sigură și pregătită pentru sezonul cald.

Odată ce ați înțeles elementele de bază ale substanțelor chimice și știți care sunt pașii pe care îi aveți de urmat, întreținerea piscinei devine un proces ușor și sigur. Există posibilitatea să vă achiziționați un sistem inteligent de monitorizare a apei care să vă ajute, sau ne puteți contacta pentru informații pe care vi le vom oferi întotdeauna cu mare drag.  În magazinul pentru piscine-AS Piscine găsiți atât substanțe pentru întreținerea apei cât si echipamente sau accesorii de ultimă generație.

De ce este important să verificați cu regularitate substanțele chimice și să efectuați o întreținere corectă?

  1. Nu veți avea probleme pe termen lung, apa va fi în permanență limpede și dezinfectată și veți preveni apariția algelor sau eventualele infecții bacteriene, care ar putea crea probleme de sănătate.
  2. Veți evita probleme care ar putea necesita golirea și reumplerea piscinei, sau chiar reparații mai serioase, care sunt costisitoare și vă vor scoate piscina din uz pentru o perioadă lungă de timp.
  3. Piscina dvs. va fi întotdeauna gata pentru înot și scufundări.

Aceasta este o prezentare generală a principiilor de funcționare a chimicalelor, astfel încât să vă faceți o idee despre ce anume trebuie verificat și monitorizat pentru a beneficia întotdeauna de o apă limpede și curată.

Substanțele chimice de bază pe care trebuie să le monitorizați și să le ajustați sunt:

  • Dezinfectante pentru piscine: clor și brom
  • Algicide
  • Echilibratori de pH
  • Echilibratori de alcalinitate
  • Echilibratori de duritate

Nu vă faceți griji! Poate părea mult de gestionat, dar realizarea echilibrului chimic al piscinei dvs. poate fi foarte simplă și ușoară.