Articole

13 sfaturi utile pentru o iernare corectă a piscinei

be1023pumpkin03 L

Vine iarna… bine-mi pare… , sau poate că nu!

mai ales dacă sunteți în categoria celor ca noi: mereu îndrăgostiți de vară!

Dar până una alta… trăim în Europa, avem 4 anotimpuri, așa că trebuie să ne conformăm! Mai ales dacă deținem o piscină. Inevitabil va trebui să o pregătim pentru sezonul rece! Așa că decât să amânăm această activitate neplăcută pentru atunci când va fi deja foarte târziu, mai bine ne apucăm de treabă și pregătim piscina pentru iernat!

Noi suntem aici pentru a vă ajuta cu câteva sfaturi utile, ce vă vor face munca mai ușoară!

1. Nu vă grăbiți să închideți piscina!

Da! Exact așa cum auziți! În general începutul de toamnă vine cu zile călduroase, mai ales în Romania! Iar dacă dispuneți de un sistem de încălzire pentru piscină, atunci puteți să vă bucurați de beneficiile înotului până la începutul lunii octombrie.

Ideea este foarte simplă! Apa ar trebui să aibă în mod constant 18°C. Atât timp cât mențineți această temperatură, nu aveți de ce să vă faceți probleme! Iernarea înainte de vreme, nu va face altceva decât să vă dea suplimentar de lucru în primăvară. Vor crește de asemenea și cheltuielile aferente!

Așa că bucurați-vă de micul dumneavoastră paradis personal atâta timp cât timpul vă permite!

2. Iernați piscina în funcție de temperatură!

Am spus mereu că este indicat să iernați piscina în concordanță cu temperatura de afară și nu cu data din calendar. Așa cum menționam și mai sus, vremea este deseori surprinzătoare, bucurându-ne după bunu-i plac cu anotimpuri de vară târzii sau cu primăveri timpurii.

Vremurile în care tratam o singură dată piscina cu substanțe pentru iernare, o acopeream cu prelata si uitam de ea până în primăvară, sunt doar o vagă amintire!  În situația în care aveți de-a face cu o iarnă blândă, verificați periodic piscina. Faceți teste de apă și în cazul în care este nevoie, adăugați clor și algicid suplimentar. În felul acesta vă garantăm că primăvara viitoare nu veți avea probleme la deschiderea sezonului!

3. Fiecare lucru își are propriul sau loc, totul trebuie să fie pus la locul lui!

… sau cu alte cuvinte… puneți fiecare accesoriu la loc, astfel încât să știți de unde să îl luați în primăvară!

4. Nu tratați apa cu clor șoc în aceeași zi în care vă ocupați de tratamentul anti-alge!

De ce? E simplu! Clorurarea șoc va distruge algicidul. Așa că faceți tratamentul cu clor șoc cu 4-5 zile înainte de a închide piscina, iar în ziua în care o acoperiți, tratați-o cu substanțe algicide.

5. Înainte de a închide piscina rezolvați orice problemă cu algele sau cu metalele din apă.

Ignorând oricare dintre aceste 2 probleme, vă veți trezi în prmăvară că apa nu s-a păstrat corespunzător și veți fi cât se poate de nemulțumiți! Este firesc! Pentru că metalele rămase în apă timp de cateva luni, vor produce pete greu, dacă nu imposibil de îndepărtat. Algele se vor înmulți și veți constata că este foarte costisitor să le curățați, ca să nu mai menționăm că acolo unde sunt alge… inevitabil sunt și țânțari!

6. Aveți grijă la nivelul apei din piscina!

În timpul iernii este foarte important să mențineți un nivel adecvat al apei. Chiar și în situația în care aveți o prelată de iarnă…. sau am spune noi…mai ales în această situație! Verificați și respectați instrucțiunile producătorului îainte de a monta prelata! Un nivel scăzut al apei poate duce la ruperea prelatei, mai ales în situațiile în care vorbim și despre zăpdă!

7. Tratați corect apa înainte de iernare

Acoperirea piscinei fară o tratare corectă a apei în prealabil, vă poate cauza neplăceri. Este important să vă asigurați că apa din piscină nu va constitui un mediu propice pentru dezvoltarea algelor, insectelor sau a  bacteriilor. Gândiți-vă ca va sta acoperită in jur de 4-5 luni! Câteva sfaturi utile ce vă vor asigura o iernare corectă:

  • Reglați nivelul de ph și de clor cu cel mult o săptămână înaine de închidere.
  • Tratați apa cu clor șoc dupa 3 zile de la reglarea parametrilor
  • Cand nivelul de clor atinge nivelul optim, adăugați o subsanță specială de iernare și lăsați-o să acționeze minim o zi. Aceasta va opri dezvoltarea algelor.

8. Angajați un profesionist

Într-adevăr este un pic mai costisitor, dar merită! Mai ales dacă este primul an în care trebuie să iernați piscina. Și dacă tot angajați o persoană calificată, nu ezitați să îi puneți întrebări, sau chiar să dați o mână de ajutor. Folosiți această exeriență în scopul dumneavoastră, astfel încât sa asimilați toate cunoștiințele necesare!

9. Scoateți apa din echipamente.

Fie că este vorba despre pompă, filtru, sistem de încălzire sau clorinator automat, asigurați-vă că nu mai rămâne apă în niciuna dintre părțile componente ale acestor echipamente. În caz contrar, apa din ele va îngheța și acestea vor crăpa, lucru ce va duce la pierderea garanției.

10. Reglați parametrii apei înainte de iernare!

Înainte de iernare, reglati parametrii apei. Acesta este metoda prin care puteți evita eventualele deteriorări ale piscinei. În majoritatea cazurilor, reglarea parametrilor apei nu se face înainte de închidere! Ascultați sfatul nostru, tratați piscina corespunzător si veți vedea că nu veți avea niciun fel de problemă în sezonul următor.

11. Mențineți corect parametrii apei.

Da! Aveți în continuare nevoie de substanțe, mai ales dacă locuiți într-o zonă cu temperaturi care nu ating pragul de înghețare. Nu veți avea nevoie de aceeași cantitate, pentru că apa rece împiedică formarea algelor, dar tot va fi nevoie să le folosiți. Faceți teste cu regularitate, lăsați pompa să meargă suficient timp cât să circule toată apa din piscină, iar dacă mai găsiți frunze sau alte impurități în piscină, faceți-vă timp și aspirați-le!

12. Mențineți filtrele pornite pana în ultima secundă

Chiar dacă pare  o risipă de energie, mențineți filtrele pornite pâna in ziua în care iernați piscina, indiferenet dacă mai înoată cineva în ea sau nu! Este important ca apa să fie tratată in momentul iernării!

13. Planificați din timp ziua în care veți închide piscina.

Anticiparea, este numele jocului atunci când vine vorba despre iernare. Cu toate acestea, clienții nostri uită de cele mai multe ori, lucruri elementare, așa că o să le mentionăm tot aici.

  • În cazul în care dețineți un robot, folosiți-l înainte de a închide piscina, dar nu uitați să îl goliți de apă, să îi scoateți filtrul și să îl depozitați într-un loc uscat si calduros. Asigurați-vă că ați înfășurat corect cablul plutitor.
  • Înlăturați din piscină eventualele jucării, scări, sau orice alte elemente plutitoare.
  • Verificați prelata. Asigurați-vă ca este în stare bună, că elementele de ancorare nu sunt deteriorate.

Acestea fiind spuse, considerăm ca sunteți gata să iernați piscina! Nu ne mai rămâne decât să vă urăm spor la treabă!

Rămânem în continuare alături de dumneavoastră chiar și pe timpul iernii!